Esbovikens pensionärsklubb

Utfärd med Esbovikens och Olars pensionärsklubbar 20.5.2014

Den sedvanliga utfärden för Esbovikens och Olars pensionärsklubbar företogs den 20 maj 2014 i ett vackert vårväder. Reseledare och arrangör var Tina Fabricius från Esboviken. Resan gick delvis i Marskens, Mannerheims  anda.
Färden gick först till Högfors, Karkkila  där vi under guiden Tommi Kuutsas ledning bekantade oss med den lilla staden och museiområdet med de forna arbetarbostäderna. Vi fick höra en del roliga historier om hur den svenskatalande fabriksledningen vid Högfors gjuteri, dock i bästa välmening, behandlade sina finska arbetare.  
Sen åkte vi upp till Loppis och till Marskens återuppförda jaktstuga, Marskin Maja. I kaféet invid stugan intog vi en läcker lunch från ett dignande stående bord. Glädjen stod högt i tak. Jaktstugan besöktes och vi fick bl.a. höra om stugans öden innan den återuppfördes i Loppis.
Följande ställe som vi besökte var rekreationshemmet Päivölä i Nummela. Där drack vi kaffe och fick höra historien om hemmet berätttat av föreståndaren Mikael Mäkelä.
Sedan startade vi hemfärden och precis då kom regnet. En lyckad, lärorik och minnesvärd resa. Tina skall ha all tack.

En video om resan gjordes av Carl-Åke Wennström som stod för kamera, editering och produktion. Videon visas i de deltagande klubbarna på hösten 2014.

7.7.2024 C-Å.Wennström/VR

Se bilderna här nedanför...