Esbovikens pensionärsklubb

Olars och Esboviken på utfärd till Nådendal

En varm solskensdag i maj företog Olars och Esbovikens pensionärsklubbar sin gemensamma vårutfärd till Nådendal. Solen gassade från en molnfri himmel, så medhavda paraplyer och varma rockar fick vänta i bussen, medan vi under ledning av guiden Kaarina Jäger började vandringen i parken på Gullranda. Vi var för tidigt ute för att se blomsterprakten på Gullranda men kunde för vår inre syn se vilka hav av olika blommor och i synnerhet rosor där finns på sommaren.

Promenaden på Gullranda väckte matlusten, och det var ivriga resenärer som åkte iväg mot Rimito och restaurangen Pohjakulma. Där fick vi avnjuta god mat från ett rikligt skärgårdsbord. Nöjda åkte vi vidare till Röölä till sillmuséet Dikseli. Guiden, som själv i sina dar hade varit med på Saukkobåtarna som seglade till Island via Norge, berättade om fångstresorna och sillhanteringen i Rimito (Rymättylä).
Sen var det redan dags att styra kosan hemåt. Med en kort paus för glass eller kaffe på ABC i Salo rullade vi mot Esbo. I trevligt sällskap går tiden fort. Innan vi visste ordet av var vi hemma. (vr)